Turistické noviny na léto 2015 jsou k dostání na distribučních místech

Vytvořeno: 18.Květen 2015 07:06

V pořadí již třinácté vydání Turistických novin pro region východní Čechy připravila pro své stálé čtenáře Destinační společnost Východní Čechy. Pro léto se tradičně připravuje 16 stránkové vydání, ve kterém zájemci najdou opět velké množství tipů na zajímavé výlety v Pardubickém kraji, ale i novinky pro nadcházející sezonu a výběr nevšedních kulturních, sportovních a společenských akcí. V aktuálním čísle ale najdete i články o slavných osobnostech Pardubického kraje, jejichž odkaz si v tomto roce připomínáme. Jde o legendu české kuchyně Magdalenu Dobromilu Rettigovou, která se narodila před 230 lety, a průkopníka české železniční dopravy Jana Pernera. Letos totiž uplyne přesně 200 let od jeho narození a zároveň 170 let od jeho tragické smrti.

Turistické noviny pro region východní Čechy jsou už v tuto chvíli k dispozici opět nejen v turistických informačních centrech v Pardubickém kraji, ve vybraných ubytovacích a stravovacích zařízeních, ale také na pokladnách mnoha turistických atraktivit. K dostání budou také na vybraných kulturních akcích, jichž se bude v průběhu letní sezony účastnit i Destinační společnost Východní Čechy. Jejich návštěvníci se tak mohou inspirovat k dalším výletům v regionu. Aktuální náklad je 40.000 výtisků. Navíc, elektronická verze novin včetně galerie všech dosud vydaných čísel je dostupná na stránkách oficiálního turistického portálu Pardubického kraje.

Úvodník do turistických novin, které byly v začátku svého vydávání spolufinancovány z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti NUTS II Severovýchod, napsal radní Pardubického kraje zodpovědný za cestovní ruch a velký cyklistický nadšenec, pan René Živný. Osobně čtenářům doporučil některé své oblíbené cyklistické trasy a terény. „Věřte mi, že ať už si vyberete pro svůj výlet kterékoliv místo v Pardubickém kraji, určitě nebudete litovat. Spoustu zajímavých tipů nejen pro cyklisty najdete i uvnitř nových letních turistických novin. Jsem přesvědčen, že v Pardubickém kraji se ani nadcházející léto nudit nebudete.“, dodal k právě vycházejícím turistickým novinám René Živný.

Turistické noviny - náhled titulky