Olympijský park Pardubice navštívil předseda ČOV Jiří Kejval

Vytvořeno: 19.Srpen 2016 13:41

Pardubický olympijský park dnes přivítal vzácnou návštěvu. Jednotlivá sportoviště si prohlédl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, který v doprovodu radního Pardubického kraje René Živného navštívil také informační stánek Pardubického kraje a seznámil se s přípravami na zimní olympiádu dětí a mládeže, která se v našem kraji uskuteční v roce 2018.

„Mluvili jsme především o postupných přípravách našeho kraje na zimní olympiádu dětí a mládeže, která se uskuteční na přelomu ledna a února 2018. Přestože se může zdát, že je olympiáda daleko, tak je nutné celou řadu věcí připravovat již nyní a jsem přesvědčený, že vše máme naplánované tak, aby byla olympiáda úspěšná jak organizačně, tak ze sportovního hlediska,“ uvedl radní René Živný. „Už nyní jednáme s krajskými svazy nejen o zabezpečení sportovišť, ale také o přípravě našich sportovců,“ prozradil radní pro sport a volnočasové aktivity René Živný s tím, že každý kraj může kromě povinných sportů vybírat z volitelných diciplin „Takovým volitelným sportem je pro nás lyžařský orientační běh, který nám před dvěma lety na Vysočině přinesl velkou úrodu medailí,“ doplnil radní Živný.

Soutěžit se v Pardubickém kraji bude v celkem jedenácti sportech a disciplínách – alpské lyžování, běžecké lyžování, lední hokej, skicross, snowboarding, biatlon, krasobruslení, rychlobruslení, lyžařský orientační běh, šachy a tanec.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, dorostenců a dorostenek, kadetů a kadetek. ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003. Zimní olympiáda dětí a mládeže měla premiéru v únoru roku 2004 a mladé sportovce hostil Středočeský kraj. ODM je největší sportovní akcí svého druhu u nás.

Olympijský park Pardubice