Vytvořeno: 30.Duben 2022 10:09

Evropská stezka hradů a zámků Polsko – Česko uspěla, vyhrála stříbro

O co nejlepší umístění v soutěži Velká cena cestovního ruchu letos zabojovala Evropská stezka hradů a zámků Polsko – Česko, na jejímž vzniku se podílela Destinační společnost Východní Čechy společně s Destinační společností Orlické hory a Podorlicko a polský partner Dolnoslezská turistická organizace Wroclaw. Nakonec si produkt odnesl druhé místo.

„Přeshraniční produkt využil vysokého kulturního potenciálu na obou stranách hranice, čímž jej staví na mezinárodní úroveň. Obě území jsou koncentrací hradů a zámků výjimečné, celkem se do projektu zapojilo dvacet pět hradů z území východních Čech a šestnáct hradů a zámků z území Dolního Slezska,“ komentoval produkt přihlášený do soutěže radní Alexandr Krejčíř zodpovědný za cestovní ruch.

V projektu je zastoupeno sedmnáct hradů a zámků z Pardubického kraje a osm z Královéhradeckého kraje. Jedná se například o zámek Choltice, Kladruby nad Labem, Nové Hrady nebo zámek Moravská Třebová. Mezi hrady se pak řadí například Litice, Košumberk, Svojanov nebo Kunětická hora.

Hlavním cílem celého projektu je zefektivnění a posílení propagace hradů a zámků na území České republiky i Polska. Nový produkt sjednocuje a propojuje stávající atraktivity, jejich specifickou nabídku a různé tipy zážitků, které rozvíjí o další doprovodné služby. „Díky tomu nám v kraji vzniká komplexní a rozmanitá nabídka s dlouhodobým efektem, která přispívá k prodloužení pobytu návštěvníků. Společný přeshraniční produkt navíc podporuje nejen zatraktivnění turistické nabídky regionu a zvýšení jeho konkurenceschopnosti na trhu cestovního ruchu, ale i vzájemné poznání a posílení vztahu ke krajině a kultuře česko – polského příhraničního regionu ze strany jeho obyvatel,“ dodal Alexandr Krejčíř.

www.stezkahraduazamku.eu

Velká cena cestovního ruchu - 2.místo - Nejlepší t