Zimní turistické noviny už si můžete vyzvednout na informačních centrech Pardubického kraje

Vytvořeno: 6.Prosinec 2023 13:54

Co dělat v zimě v Pardubickém kraji? Kam jet na výlet nebo dovolenou v zimní sezóně? Jakou akci nesmíte vynechat? Jestliže hledáte inspiraci, tradičně pro tyto účely slouží Turistické noviny z Východních Čech, za jejichž vydáním stojí Destinační společnost Východní Čechy (DSVČ).

Zimní vydání Turistických novin, které obsahuje nejen horské oblasti Králického Sněžníku a Orlických hor, jakožto tradiční regiony pro aktivní zimní vyžití, ale i další turistické oblasti Pardubického kraje, si pochvaluje i radní Pardubického kraje za cestovní ruch Alexandr Krejčíř. „Pardubický kraj i v zimním období nabízí velké množství turistických atraktivit a regionálních akcí, které můžou výletníci i turisté navštívit. Králický Sněžník Vás pozve do nového návštěvnického centra v blízkosti Vojenského muzea v Králíkách, Orlické hory a Podorlicko zase na výstavy betlémů v různých místech v regionu. V Českomoravském pomezí se chystají na velkou slávu k příležitosti kulatého výročí narození Bedřicha Smetany. Chrudimsko-Hlinecko láká na poklad muzejních sbírek – Muchovy plakáty. Pardubicko zve na novou naučnou stezku Františka Filipovského v Přelouči.“

Čtenáři v zimních turistických novinách najdou opět Kalendář TOP akcí, který návštěvníky od začátku prosince do května pozve na ty nejlepší akce v Pardubickém kraji. A čtenáře určitě potěší i tradiční křížovka s kresleným vtipem a soutěží o vstupenky.

Turistické noviny jsou distribuovány do všech turistických informačních center Pardubického kraje, do vybraných ubytovacích a stravovacích zařízení a do některých turisticky zajímavých cílů. Elektronická verze novin včetně galerie všech dosud vydaných čísel je dostupná na stránkách oficiálního turistického portálu Pardubického kraje – https://www.vychodni-cechy.info/turisticke-noviny-zima2023/

Na tomto vydání spolupracovala Destinační společnost Východní Čechy s turistickými oblastmi Pardubického kraje. Poutavý obsah novin tvořila redakční rada sestavená ze zástupců všech turistických oblastí.

Partnerem zimního vydání Turistických novin z Východních Čech je Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism www.kudyznudy.cz

Zimní turistické noviny 2023 - titulní strana