Atraktivní turistické cíle Pardubického kraje byly představeny novinářům na Slovensku

Vytvořeno: 31.Březen 2023 07:15

V Bratislavě proběhla ve čtvrtek 30. března tisková konference, na které se zástupci 35 slovenských médií dozvěděli, proč by měli turisté ze Slovenska zavítat na východ Čech. Akci zorganizovalo české zastoupení agentury CzechTourism ve spolupráci s Destinační společností Východní Čechy a Královéhradeckou krajskou centrálou cestovního ruchu.

„Slovenská klientela je pro nás velmi důležitá, v posledních letech zaujímá příjezdovost i přenocování slovenských turistů v Pardubickém kraji dokonce první místo ve srovnání s ostatními zeměmi. I proto jsme se rozhodli věnovat se intenzivněji propagaci na Slovensku,“ vysvětlil Alexandr Krejčíř, člen rady Pardubického kraje zodpovědný za majetek, sport a cestovní ruch. „Další příležitostí k zviditelnění našich turistických cílů bude účast Destinační společnosti Východní Čechy na největším veletrhu cestovního ruchu na Slovensku ITF Slovakiatour ve dnech 20. – 23.4. Prezentovat se budeme na české expozici agentury CzechTourism,“ dodal Alexandr Krejčíř.

V krásném prostředí Zichyho paláce v centru Bratislavy se sešli novináři z tištěných i online médií, kteří se velice živě zajímali o novinky i turistické highlighty. V prezentaci jim byl představen Pardubický kraj jako rozmanitá a příjemná destinace, bohatá na kulturní památky, přírodní krásy a zajímavé akce. „Velký zájem vzbudilo představení našich hradů a zámků i z toho důvodu, že celovečerní slovensko-český film Slúžka, který je aktuálně ve slovenských kinech promítán, byl natáčen na zámku Slatiňany. Zájem vzbudila i informace o hradu Kunětická hora a obnoveném Jurkovičově paláci,“ shrnula Alena Horáková, ředitelka Destinační společnosti Východní Čechy.

Novináři se zajímali i o stav rekonstrukce a datum otevření areálu Automatických mlýnů v Pardubicích. V publiku velmi zarezonovala samostatná prezentace Horského resortu Dolní Morava, s představením nejdelšího visutého mostu světa SkyBridge 721 a dalších letních aktivit.

Novináři si odnesli nejen press kity s předpřipravenými texty, fotografiemi, linky na weby turistických cílů, ale také tradiční velikonoční perníčky z Pardubic. Někteří z nich dorazí v červnu na poznávací cestu (press trip) po Pardubickém kraji.

Tisková konference Bratislava

Tisková konference Bratislava II