Výstava fotografií z míst Pardubického kraje doputovala do Chrudimi

Vytvořeno: 13.Říjen 2009 07:28

Výstavu tvoří celkem patnáct fotografií, které vybrala odborná komise a slavnostně je představila na začátku října v pardubickém Klubu 29. Výstava navazuje na fotografickou soutěž Destinační společnosti Východní Čechy.

„Jedna z oceněných fotografií je i výhled z věže Boika směrem na Chrudim a Pardubice od Petra Jiráska ze Svídnice," přibližuje místostarosta města Chrudim Roman Málek.

Destinační společnost Východní Čechy vyhlásila fotografickou soutěž zaměřenou na zajímavá místa Pardubického kraje v srpnu. Soutěžící zaslali přes tři sta fotografií, ze kterých odborná komise vybrala a ocenila nejlepší snímky.

„Pardubický kraj disponuje celou řadou zajímavých míst a příležitostí pro šikovné fotografy. Byla by škoda, kdyby povedené fotografie zůstaly jen v rodinných albech a v počítačích fotografů. Nejlepší fotografie přece nevznikají aranžovaně, ale díky náhodě a rychlému postřehu. Proto jsme vyhlásili fotografickou soutěž pro amatéry i profesionály, do které bylo zasláno mnoho zajímavých fotografií," vysvětlil člen Rady Pardubického kraje odpovědný za cestovní ruch Miroslav Stejskal.

Putovní výstava měla svoji premiéru v Pardubicích a kromě Chrudimi bude k vidění například v Hlinsku, Heřmanově Městci či Skutči, ale i dalších obcích kraje.