Prezentace Pardubického kraje na dostihovém závodišti ve Varšavě

Vytvořeno: 26.Říjen 2010 16:21

Destinační společnost Východní Čechy prezentovala Pardubický kraj v rámci akce Český den, probíhající na dostihovém závodišti Sluzewiec ve Varšavě. Akce, kterou organizovalo Velvyslanectví České republiky ve Varšavě společně s Krajským úřadem Pardubického kraje a agenturami CzechTourism a CzechTrade, se uskutečnila 23. října 2010. Svoji účastí ji za Pardubický kraj zaštítil pan JUDr. Miroslav Stejskal, radní zodpovědný za cestovní ruch. Za Velvyslanectví České republiky ve Varšavě se akce zúčastnil velvyslanec Jan Sechter a I. tajemník Karel Kysilka. Záštitu nad celou akcí převzal ministr zemědělství České republiky, pan Ivan Fuchsa.

Návštěvníkům dostihů se představily dva nejznámější české hřebčíny, Národní hřebčín Kladruby nad Labem a Hřebčín Napajedla. Všem účastníkům dostihů byl promítán záznam z jubilejní 120. Velké pardubické, která se konala o 14 dní dříve. Kromě prezentací České republiky a Pardubického kraje byl Český den na dostihové dráze Sluzewiec doplněn prodejními a výstavními stánky českých firem. Za Pardubický kraj můžeme uvést například stánek s Pardubickým perníkem a prezentaci Národního hřebčína Kladruby nad Labem.

I díky slunečnému počasí byla návštěvnost Českého dne na dostihovém závodišti Sluzewiec velmi dobrá. Účastníci dostihového dne projevili o turistické atraktivity Pardubického kraje velký zájem a dokázali, že jim Pardubický kraj rozhodně není cizí.

„Největší zájem ze strany polských návštěvníků naší expozice byl o blížící se lyžařskou sezónu v oblasti Králického Sněžníku, o Lázně Bohdaneč, hypoturisticku, židovské památky a města Pardubice i Litomyšl“ poznamenal Jaroslav Drobný, zástupce Destinační společnosti Východní Čechy. „Myslím si, že se nám podařilo oslovit návštěvníky, kteří se na naší expozici přišli podívat. Nabídka Pardubického kraje je v tomto směru opravdu hodně pestrá. U nás v kraji si přijdou na své vyznavači aktivního odpočinku stejně tak jako příznivci kulturních a historických památek. Nezapomínáme ani na rodiny s dětmi a seniory“ dodal JUDr. Miroslav Stejskal, radní Pardubického kraje zodpovědný za cestovní ruch.

Jaroslav Drobný

projektový manažer