Výherce cyklopecek odjel na kole Merida

Vytvořeno: 1.Prosinec 2019 08:00

Oblíbená cestovatelská soutěž Cyklopecky Východních Čech se uskutečnila v letošním roce poprvé ve dvou krajích zároveň, v Pardubickém a Královéhradeckém. Výhercem tohoto ročníku se stal Jan Rod z Pardubice, který odjel z vyhlášení na crossovém kole Merida. Další vylosovaní účastníci získali víkendový pobyt s polopenzí na hradě Svojanov, dárkový poukaz na služby ve Spa resortu Tree of life v Lázních Bělohrad a různé cyklodoplňky.

Soutěž organizovala Destinační společnost Východní Čechy společně s Pardubickým a Královéhradeckým krajem. Záštitu nad soutěží převzal krajský radní zodpovědný za sport a cestovní ruch, René Živný. „Těší nás, že i v letošním roce se do Cyklopecek Východních Čech zapojil rekordní počet, 1213 účastníků, kteří sbírali razítka do Vandrovní knížky. Je i mnoho těch, kteří se trasami z Vandrovní knížky sice inspirují, ale razítka nesbírají. Hlavním cílem je přinést tipy pro výlety a představit zajímavá místa, památky a přírodní krásy Východních Čech.  Novinkou oproti předchozím ročníkům je to, že jsme cyklisty zavedli i do Královéhradeckého kraje. Gratuluji vítězům a těším se na další rok, kdy Cyklopecky Východních Čech opět nabídnou něco nového,“ uvedl radní René Živný.

Turisté mohli vybírat z patnácti tras, které se v letošním roce ukrývaly pod trošku tajuplnými názvy. Vydat se mohli například na cyklovýlety s názvem Krakonošův horský sjezd, Za zvukem opery a motorů nebo Z Pekla až do nebe. Pět tras vedlo přes oba kraje a zbylých deset bylo rozděleno mezi Pardubický a Královehradecký kraj. „Cyklopecky probíhaly v Královéhradeckém kraji v letošním roce poprvé a už se moc těšíme na příští rok, kdy na první úspěšnou spolupráci navážeme. Rád bych popřál všem výhercům a věřím, že při sbírání razítek do Vandrovní knížky objevili krásná místa, na která se budou třeba rádi vracet,“ říká ke spolupráci obou krajů Pavel Hečko, radní pro cestovní ruch Královéhradeckého kraje.

Mezi třiceti vylosovanými vítězi byli cestovatelé jak z Pardubického, tak i Královéhradeckého kraje, ale také ze Šumperka, Zábřehu nebo Brna. Pochvalovali si, že se záběr tras rozšířil, byly dobře zpracované a nabídly dosud méně známá místa.

Do slosování o hodnotné ceny byli zapojeni všichni, kdo získali do Vandrovní knížky alespoň tři razítka z některých z 15 uvedených cyklovýletů. Stačilo absolvovat i část cyklotrasy a nezáleželo na tom, jestli na kole pěšky nebo jiným způsobem.

Výherce cyklopecek odjel na kole Merida